miercuri, 27 august 2014

Gandul zilei

Gandurile sunt importante si ne influenteaza evolutia tot atat pe cat o fac si faptele, doar ca intr-o maniera subtila.  Daca gandurile sunt canalizate prin intentie intr-o anumita directie, atunci ele pot contribui la miscarea universului in directia intentiei noastre, rasfrangandu-se inclusiv pe plan material. Daca gandurile se indreapta intr-o directie si faptele insotesc gandurile, atunci viitorul este al nostru, in cel mai bun sens posibil pentru noi. Singurul lucru care ne opreste de la a avea o viata mai buna este necunoasterea acestor adevaruri, neincrederea si neacceptarea. Si poate mai este un secret: acela ca drumul cel mai  bun pentru noi nu este neaparat si cel pe care ni l-am imaginat ca ne-ar face fericiti.
Tot ce avem este clipa de acum. Grija pentru maine, pentru viitor este grija pentru ceva ce nu putem controla. Tot ce putem face este sa ne preocupam de momentul acesta si sa facem in el tot ceea ce putem mai bine pentru a ne construi o viata buna. A ne gandi insa cu teama la viitor nu construieste nimic. Darama.
Oamenii spun ca au incredere in Dumnezeu, dar nu cred ca rugaciunile lor vor fi ascultate si se ingrijoreaza. Au mai multa incredere in alti oameni insa si nu rareori sunt dezamagiti.
Suntem mai mult decat un trup. Suntem o minte si un spirit. Iar mintea este un instrument cu doua taisuri. Folosita corect ne ajuta sa urmam cel mai bun drum pentru noi. Folosita incorect, ne insala asupra identitatii noastre, facandu-ne sa credem ca suntem una cu problemele pe care ni le derulam in gand. Nu suntem ganduri, nu suntem probleme, nu suntem boli, nu suntem ceea ce ne supara. Suntem oameni si tot ce ne sta in maini cu adevarat este aceasta secunda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu