vineri, 4 aprilie 2014

Sfatul unei femei catre o fata

Azi am venit cu metroul spre casa. Eram adancita in ganduri cand fara voia mea am auzit un fragment de discutie: o fata ii reprosa unui baiat ca este distant, iar el, cu un zambet ironic si detasat incerca sa-i explice ca nu este asa, ci ca pur si simplu "asa este el". O mare parte din cuvintele lor se pierdea in zumzetul metroului si al anunturilor pe care Metrorexul le tot facea cu privire la siguranta circulatiei cu metroul. Asa ca tot ce mi-a ramas de facut a fost sa le citesc povestea privindu-i.
Am coborat dupa doua statii, purtand cu mine un regret. As fi vrut sa-i spun acelei fete ceva, dar nu am avut aceasta sansa. Am sa scriu insa aceste cuvinte ca o scrisoare pe care o adresez oricarei tinere femei. O scriu ca o sora mai mare, o femeie de 35 de ani care a reusit sa cunoasca o parte din lumea in care traieste. Este adevarat, traind tot ceea ce va scrie mai jos.
Draga mea sora,
Sa nu te indragostesti!
Sa nu te indragostesti de acel barbat pentru care iubirea ta este doar o alta fila nenumerotata intr-o agenda de telefon!
Sa nu te indragostesti de acel barbat care iti cere trupul inainte sa-ti admire sufletul! Ai grija, caci pasiunea lui pana te va avea te poate amagi usor! Nu este dragoste.
Sa nu te indragostesti de acel barbat pentru care tu esti doar hrana orgoliului sau!
Sa nu te indragostesti de acel barbat care nu are rabdare sa te cunoasca si nici de acel barbat care nu-ti respecta valorile tale de viata!
Sa nu te indragostesti de acel barbat care nu-si respecta familia si care, in general, nu respecta nimic!
Sa nu te indragostesti de un barbat care minte, oricare ar fi motivul pentru care o face!
Sa nu te indragostesti de acel barbat care a inselat, caci te va insela si pe tine!
Sa nu te indragostesti de acel barbat care a lovit o femeie, caci, indiferent ce iti va jura acum, peste un timp tu vei fi cea doborata!
Sa nu te indragostesti de un barbat care nu are onoare, care nu-si tine cuvantul sau care incearca sa-i insele pe ceilalti, pentru ca alte repere nu va avea nici in relatia cu tine!
Sa nu te indragostesti de un barbat care priveste deasupra ta si nu in adancul ochilor tai!
Sa nu te indragostesti de un barbat cu maini butucanoase, decat daca ele au devenit asa prin rezultatul unei munci oneste si asidue. Altfel tradeaza un suflet brutal.
Sa nu te indragostesti de un barbat care, in timp ce tu te pierzi in ochii lui, iti povesteste despre alte femei!
Sa nu te indragostesti de un barbat care are obiceiul de a-si alege din cand in cand o noua partenera, din ce in ce mai tanara pe masura ce el imbatraneste, cu care are un nou copil. Nu esti pentru el decat o sursa de energie si nu vei fi tu cea care ii vei pune capastrul.
Sa nu te indragostesti de un barbat care nu are timp pentru tine!
Sa nu te indragostesti de un barbat care iti cere sa faci lucruri care sunt impotriva convingerilor si simtirilor tale!
Sa nu te indragostesti de un barbat care te considera posesia lui si e gelos!
Sa nu te indragostesti de un barbat care nu te lasa sa fii in continuare un om liber!
Sa nu te indragostesti de un barbat care bea!
Sa nu te indragostesti de un barbat care te foloseste, indiferent de modul in care o face!
Sa nu te indragostesti de un barbat care se iubeste atat de mult incat nu mai are loc si de tine in sufletul sau!
Sa nu te indragsotesti de un barbat care nu este capabil sa-i spuna "nu" mamei sale! (stiu unele femei de ce)
Sa nu te indragostesti de un barbat pentru care trebuie sa pretinzi ca esti altceva sau altfel decat esti!
Sa nu te indragostesti de un barbat pe care sa-l implori sa te iubeasca!
Sa nu te indragostesti de un barbat cu colurile buzelor trase in jos, caci ele nu exprima decat dispretul pe care il poarta tuturor. Si tie.
Stai dreapta in fata unui barbat si iubeste-te asa cum esti.
Asa cum am invatat toate aceste lucruri despre lume, asa am invatat ca pentru fiecare dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, este un om potrivit si care ne va iubi, ne va respecta si ne va dori exact asa cum suntem.
Asuma-ti dreptul tau de a alege ce este mai bine pentru tine si, daca nu te-ai indragostit inca, atunci poate vei fi mai atenta cand iti vei darui inima data viitoare. Iar daca totusi ai facut-o si nu esti fericita, sa stii ca ai mereu posibilitatea de a inchide o usa si de a incepe un nou drum.
Iti urez sa fii un om fericit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu